نحوه پخت صحیح برنج
نحوه پخت برنج
به طور کلی دو روش برای پختن برنج وجود دارد. روش کته و روش آبکشی
روش کته
-
مقدار آب خیلی کم
-
آب و برنج را روی حرارت می گزاریم
-
شعله را بالا می آوریم تا آب به جوش بیاید
-
سپس باید مرحله خشک کردن برنج را انجام بدهیم
-
در این مرحله با چنگال برنج رو بالا و پایین میکنیم تا آب آن بخار شود
-
وقتی که آب آن بخار شد سر قابلمه رو میزاریم و شعله را کم میکنیم و بعد از نیم ساعت الی ۴۰ مین برنج آماده می شود
توضیحات : ابتدا برنج با با آب ولرم شسته و سپس در آب نمک ترجیحا آب نمک آماده از نمک کلوخ به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیسانده تا آرسنیک موجود در برنج از آن جدا شود. دقت کنید که آب حتما باید شور باشد. در مرحله بعد آب شور را دور ریخته و آب جدید به برنج اضافه میکنیم مقداری نمک به اندازه مصرف برنج به آن اضافه میکنیم که باعث شود که در زمان جوش و قل خوردن برنج خورد نشود و به اندازه کافی قد کشیده و نرم و خوش طعم و خوش مزه شود.
در زمانی که برنج را روی شعله گذاشته شد پس از جوش آمدن آب به وسیله چنگال از کناره دیگ به سمت مرکز دیگ برنج هارا جا به جا میکنیم. سپس شعله را کم میکنیم تا برنج پس از حدود ۳۰ دقیقه آماده شود.
روش آبکشی
-
۴ برابر حجم برنج آب می ریزیم
-
ابتدا آب را جوش می اوریم
-
در آن نمک می ریزیم
-
برنج را به آب جوش اضافه میکنیم
-
منتظر می ماانیم تا آب و برنج به جوش بیاید
-
آن را چندبار هم میزنیم
-
وقتی که برنج به اندازه کافی پختهشد بهطوری که در مرکز آن هنوز احساس سفتی برنج مشاهده شد آن را آبکشی میکنیم
-
برای ساخت تهدیگ خوشمزه به انتهای دیگ روغن, زردچوبه, ماست و رب گوجه اضافه میکنیم تا مقداری بجوشد
-
برنجها را به آرامی به دیگی که محتویات تهدیگ در آن قرار دارد اضافه مینماییم
-
شعله گاز را بالا می آوریم تا وقتی که بخار دیده شود
-
شعله را کم می کنیم
-
بعد از حدود ۳۰ دقیقه برنج آماده می شود