سورت‌اینگ و بوجار

طارم پلا

سورتینگ

جداسازی دانه‌های رنگی از دانه‌‌‌‌ی سفید و سالم برنج را سورتینگ می‌گویند. این فرایند توسط دستگاهی با تکنولوژی بازرسی نوری کار مرتب‌سازی برحسب رنگ را صورت می‌دهد. در این عملیات برنج وارد دستگاه سورت شده و سپس توسط دستگاه بالابر وارد مخزن شیشه‌ای می‌شود. در داخل محفظه‌ی شیشه برنج‌ها به‌صورت خطی بر روی صفحه‌ای مخصوص که دارای کانال‌های ریز می‌باشند قرار می‌گیرند. اشعه لیزر بر روی این صفحه که برنج‌ها روی آن قرار دارد می‌تابد و دانه‌های ناخالص برنج توسط لیزر تشخیص داده می‌شود و پس از تشخیص توسط لیزر پمپ باد ناخالصی را جدا می‌سازد و در پایان برنج‌ها در بسته‌های ۱۰ و ۲۰ کیلویی بسته‌بندی می‌شود.

سورت‌اینگ و بوجار

بوجار

برای جداسازی برنج‌های خرد و نیم‌دانه از برنج‌های سالم آن‌را بوجار می‌کنند به‌طوری که درصد شکستگی کمتر از پنچ درصد می‌باشد. در برنج‌هایی که سورتینگ انجام می‌شود بسته به خواست مشتری همزمان بوجار نیز صورت می‌گیرد.

سورت‌اینگ و بوجار