انواع برنج
انواع برنج
برنجها را میتوان برحسب اندازه به سه دسته تقسیم کرد
- طارم
- سرلاشه
- نیم دانه
- چپا
طارم
در واقع طارم همان برنجی است که پس از سفید شدن از خروجی اصلی دستگاه شالیکوبی بیرون میآید و برای یک دست شدن هم بوجار و سورتینگ (sorting) انجام میشود که برحسب نوع بذر برنج کاشته شده, اسامی متفاوتی به طارم میدهند:
- طارم هاشمی (مرغوبترین و خوشعطر ترین طارم )
- طارم صمدی
- طارم آرام
- طارم امرالهی
سرلاشه
برنج طارم قبل یا بعد از انجام سورتینگ دانههای ریز و نازک از برنجهای سالم جدا گشته که آن را سرلاشه گویند. سرلاشه از لحاظ پخت و طعم همانند طارم سورتینگ شده میباشد با این تفاوت که دانههای آن کوچکتر میباشد.
نیمدانه (دونیم)
دانه های خرد و شکسته شده که از دستگاه سفید کننده شالی کوبی از برنج های سفید جدا می شود را نیم دانه گویند. نیمدانه در واقع برنج درجه سوم محسوب میشود که برای سوپ، آش، شعله زرد، شیر برنج و آرد برنج بسیار مناسب است.